Alles wat je moet weten over gezinsfotografie

De fotosessie!

De tijd gaat snel! We zeggen dit vaak tegen elkaar en proberen de tijd vast te houden door goed te plannen en voldoende momenten samen te zijn. Maar toch blijft het soms best moeilijk om al die kostbare momenten te herinneren. Door foto’s te maken van je gezin kun je later terugkijken op de mooie momenten en blijft de herinnering levend. Dit gecombineerd met het plezier tijdens de fotosessie maakt dat de fotosessie zelf al een onvergetelijke ervaring is.

Afspraak plannen

Vooraf aan de fotosessie hebben we telefonisch contact over jullie wensen en het uitwisselen van ideeën. We kiezen samen een datum, locatie en tijdstip die we afstemmen op jullie gezin. Als er kleine kinderen zijn dan stemmen we het tijdstip daarop af. De mogelijkheden voor de locatie zijn heel groot omdat ik met natuurlijk licht werk en daarom buiten fotografeer. Het park, een speeltuin, de kinderboerderij, in het bos, op het strand,op de dijk of in je eigen tuin. Het is allemaal mogelijk.

De dag

We ontmoeten elkaar op de afgesproken locatie en we nemen 1 uur de tijd. Dit geeft ruimte om te ontspannen en voor de kinderen om te spelen. Ik houd mijn camera in aanslag zodat ik het de pure momenten kan vastleggen. Tussendoor geef ik opdrachten en advies waar jullie kunnen gaan zitten of staan.

Selectie en bewerking

Na de fotosessie begint een belangrijk onderdeel namelijk het selecteren van de foto’s. Ik maak veel foto’s tijdens de fotosessie maar alleen de allermooiste laat ik jullie zien. In elk geval zijn het ongeveer 20 foto’s maar meestal zijn het er meer. Deze foto’s zijn bewerkt en ook in zwart/wit.

Advies App

Om jullie optimaal te adviseren in de keuze voor welke foto’s en welk fotoproduct bij jullie aan de wand komt te hangen maak ik gebruik van een programma die de foto op jullie wand projecteert. De verhoudingen en afmetingen van de muur kloppen met de werkelijkheid zodat je het exacte beeld ziet van jullie fotoproducten aan de wand. Het enige wat jullie hoeven te doen is een foto te sturen van de wand met interieur waar de foto’s komt te hangen.

Advies en bestelsessie

Als de foto’s door mij zijn geselecteerd maken we een afspraak. Meestal is dit ongeveer 2 weken na de fotosessie. Dan krijgen jullie de  selectie te zien en kunnen jullie voorbeeldproducten bekijken. Er zijn veel mogelijkheden om jullie foto’s een mooi plekje in huis te geven.  Bijvoorbeeld een afdruk op hoogwaardig canvas, op hout of op acrylglas. Ook is het mogelijk een professioneel album te bestellen van alle  geselecteerde foto’s. Ik adviseer jullie graag omdat het meestal niet gemakkelijk is een keuze te maken.

Het resultaat

Als de bestelling bij mij is binnen gekomen kunnen jullie de foto’s komen ophalen. En dan begint voor jullie het grote genieten..

Publicatie foto’s

Ook ik ben altijd heel trots en blij met de foto’s . Elke keer weer wanneer ik jullie foto’s zie herinner ik het moment van de fotosessie. En die fotosessie met de nabewerking is voor mij ook een feestje en daarin laat ik graag anderen delen. Daarom wil ik graag een selectie van de foto’s  plaatsen op mijn website. Indien je hier bezwaar tegen hebt dan worden ze niet geplaatst.