Zwangerschapsfotografie Drenthe - Groningen - Friesland

Zwangerschapsfotoshoot Drenthe | Zeegserduinen

“Wauw Wauw! één woord; Wauw!! Wat een super mooie foto’s. Wij zijn hier zo ontzettend blij mee. Goede keuze om jou weer te vragen voor onze foto’s”.

Toen ik dit WhatsApp berichtje las wist ik opnieuw dat mijn missie geslaagd was. Tijdens de zwangerschapsfotoshoot wist ik dat het een hele gave shoot was geworden maar bij het zien van de foto’s werd ik blijer en blijer. Een paar uur voordat we de foto’s gingen maken hadden we nog even contact. Ik vroeg nog even of ze een hoed en jasje wilde meenemen. Het plannetje hiervoor zat al in mijn hoofd maar de omstandigheden moesten wel meewerken natuurlijk. We gingen de foto’s maken in de Zeegserduinen vlak voordat de zon zou ondergaan en dan is altijd maar afwachten of de zon inderdaad schijnt en hoe warm het licht is.

Ik had Wietse en Sylvia al drie keer eerder gefotografeerd – loveshoot – picknick en huwelijk –  en dus was het weer een gezellige ontmoeting. We hadden geluk want het was een warme september avond en de zon scheen met z’n warme gloed over de heide. Terwijl ik aan het fotograferen was speurden mijn ogen rond naar de verkleuringen in het blad van de bomen of naar rode/oranje besjes. Op het allerlaatste moment – misschien een paar minuten voordat de zon echt onderging – zag ik de plek. Sylvia wilde zeker nog even mee voor deze laatste foto’s en wat was ik gelukkig hiermee.

Maar het meest kostbare is natuurlijk de bijzondere verwachting van hun kindje. Wat vond ik het mooi om dit stel samen te fotograferen in hun zwangerschap en te zien hoe vol verlangen ze uit kijken naar het wonder dat groeit in haar buik. Deze kostbare foto’s zullen altijd een mooie herinnering zijn aan deze tijd van verwachten.