Bruidspicknick in corona tijd

Een bruidspicknick in corona tijd

Een bruidspicknick in corona tijd

Als de trouwdag verplaatst moeten worden is het wel even slikken. Daarom gaf ik een fotoshoot cadeau tijdens een bruidspicknick in corona tijd.

Ze hadden een jaar uitgekeken naar deze trouwdatum. De jurk en het pak hingen klaar. De ringen waren ingegraveerd met deze trouwdatum en toen moest er ineens geschakeld worden. Na het bekende persbericht van de minister-president stond mijn telefoon roodgloeiend. Ook dit bruidspaar moest hun trouwdag verplaatsen. Er was geen twijfel meer. Gelukkig konden we samen heel snel handelen en een nieuwe datum in september vastzetten. Maar wat een verdrietige toestand. Want de trouwdag is dan wel verplaatst vanuit je verstand, maar dat wil niet zeggen dat je hart daar al klaar mee is. Daarom bedacht ik om alle bruidsparen die moesten verplaatsen dit voorjaar een fotoshoot te geven tijdens een picknick op hun oorspronkelijke trouwdag. Op deze manier kon ik  nog iets positiefs bijdragen en er toch nog een mooie herinnering aan geven.

Een huilbui

Op de dag van de bruidspicknick ontmoette ik hen op een locatie ergens tussen het riet bij het Leekstermeer in Groningen. "Vanmorgen had ik een paar flinke huilbuien maar nu gaat het wel weer\" vertelde de bruid. Ik moest ook even een brok in mijn keel wegslikken.

Op de knieën

Een dag voor deze bruidspicknick app-te de bruidegom mij om te vertellen dat hij (opnieuw) voor haar op de knieën zou gaan. Tijdens het aanzoek was dit niet vastgelegd. Het werd een ontroerend verhaal met een prachtige belofte die zeker niet onder deed voor de beloften bij een trouwceremonie.

Tijd voor taart en een toost

Ik heb mooie foto's kunnen maken van dit lieve stel. Het was de tweede keer dat ik ze heb gefotografeerd. Tijdens de loveshoot was het ook al zo'n bijzonder moment. Toen ik de foto's aan het bekijken was bedacht ik mij wat een voorrecht het is om op deze prachtige momenten aanwezig zijn. Inmiddels heeft dit aanstaande bruidspaar de foto's en het fotoalbum van hun bruidspicknick ontvangen. Een kostbare herinnering aan een onvergetelijke oorspronkelijke trouwdag.