Fotoshoot in Drenthe

Fotoshoot Zeegserduinen

"Ik vond het zo spannend", vertelde Linda mij tijdens de fotoshoot. "Ik ben best onzeker over mijzelf en het liefste zie ik mijzelf niet op de foto maar ik heb mijzelf over de streep getrokken". Fotoshoot Zeegserduinen

Een week later toen ik de foto's naar hen toestuurde kreeg ik prachtige berichtjes waarin Linda vertelde dat ze zo blij was het resultaat. Er was één foto waarvan ze zich nog kon herinneren dat ze zich heel erg onzeker voelde. Ze vertelde dat op dat moment ook aan mij en toen had ik haar gezegd dat bij het zien van de foto's ze maar naar Lennart moest kijken. Nu ze de foto's bekeek herinnerde ze dat moment en dacht ze weer terug aan die woorden. Ze appte mij: " Ik zie Lennart hier zo liefdevol naar me kijken, ondanks mijn onzekerheden. Echt heel mooi!

Nu wil ze ieder jaar een fotoshoot om over 10 jaar - en ik hoop nog veel langer - een prachtige serie herinneringen te hebben.

Linda vertelde dat ik dit mocht schrijven en ik denk dat veel mensen zich in haar herkennen. Heel veel mensen vinden het spannend om op de foto te gaan en daarom doen ze het maar niet. Laatst vertelde iemand mij dat ze geen enkele foto hadden waar ze samen op stonden. Dat is zo jammer want foto's van jezelf of van jullie samen - als gezin - zijn heel waardevol. Vaak helpt het om je zekerder te voelen bij het zien van de foto's als je ziet hoe mooi je (samen) bent. Daarnaast kun je -  denk ik -  niet dankbaar genoeg zijn voor het leven wat je hebt gekregen en dat mag je vieren.