Huwelijksaanzoek bij t'Nije Hemelriek- Tilly Fotografeert

Huwelijksaanzoek bij t’ Nije Hemelriek

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van Wilfred met als onderwerp: Huwelijksaanzoek! Ik werd heel nieuwsgierig. Wilde hij zijn huwelijksaanzoek bij t' Nije Hemelriek voor de camera doen? Na een heel vrolijk telefoontje - ik kende Wilfred helemaal niet maar het voelde wel zo - maakten we de afspraak over de datum voor het aanzoek.

Huwelijksaanzoek bij t\'Nije Hemelriek

Wilfred wist precies waar het moest zijn. Bij de trap op de heuvel bij het 't Nije Hemelriekje in Drenthe. Ik kom heel vaak op deze locatie om te fotograferen en ik ken het er best goed. Maar ik wist niet waar deze trap was en dus spraken we af dat ik als natuurfotograaf - ja ja.. undercover hun achterna zou lopen naar de heuvel en daar zou het gebeuren. Huwelijksaanzoek bij t 'Nije Hemelriek.

Op hakken door het zand

Het liep anders... Ik kwam op de plek en ik zag niemand. Ik dacht: ben ik op de verkeerde plaats en mis ik nu het aanzoek'? Daarom voelde ik mij inmiddels best een beetje zenuwachtig worden. Toen kreeg ik een app-je:

'We komen er aan maar het gaat niet zo snel'. Even later weer een app-je: 'Die rot hakken ook'.

Haha... wat heb ik gelachen want dat was nu precies wat hij zelf wilde. Eline moest een mooie jurkje dragen met hoge hakken. Uiteindelijk zag ik ze in de verte langzaam aan komen lopen. Even later weer een app-je: 'We gaan niet naar de heuvel met de trap. Het gaat niet op die hakken'. Ik ga haar hier vragen. Sta je klaar'?

Yes! Ik stond klaar en kon op grote afstand de foto's maken. Missie geslaagd! Maar - Wilfred - "Waar was nu die trap"? Daar - en hij wees naar de overkant van de plas nog ongeveer een kilometer lopen ongeveer. En dat moest op hoge hakken?