Trouwen aan het water- Leekstermeer - Tilly Fotografeert

Trouwen aan het water | Leekstermeer

De ochtend begon met de heerlijke chaos van 5 hartsvriendinnen bij de bruid thuis. Daarna kwam ik bij Ronald en zijn vrienden en familie. Na alle voorbereidingen kon de bruiloft aan het water bij Paviljoen Pool aan het Leekstermeer beginnen. Het verliep zoals gehoopt en verwacht. Een bruiloft met heel veel vrolijkheid, schaterende lachen en emotionele tranen. Met heel veel bruidsmeisjes en stoere mannen met bretels, overheerlijke taart en prachtige bloemdecoraties.

Vijf bruidsmeisjes

Maar liefst vijf prachtige bruidsmeisjes waren erbij. Ze waren al jaren dikke vriendinnen en natuurlijk waren zij bij de voorbereidingen. Danine zat in de kamer met de haarstyliste die heel rustig haar werk deed. Ik keek om mij heen en ik zag schoenen liggen en een verlengsnoer waaraan de föhn hing. Er hingen een heleboel jurken aan een kapstokje en er slingerde overal make-up, tassen en haarspeldjes. De heerlijke chaos die ik zo herken waar een heleboel vrouwen zijn. Met elkaar zorgden ze ervoor dat de bruid de ochtend van haar leven had. Vijf paar handen hielpen haar in de jurk en toen was Danine klaar om naar de trouwlocatie te gaan.

Nog even een flinke regenbui

Nog geen 10 minuten voor de ceremonie barstte de hemel nog even open en stroomde de regen met bakken uit de lucht. Snel werd nog even de zwabber over de vloer gehaald en toen kwam het moment voor Ronald en Danine. Ze zagen elkaar voor het eerst onder een boog van bloemen en met een luid gejuich van de gasten. De ceremonie werd geleidt door een vriend van de bruidegom die met een heleboel grappen de ene na de andere anekdote vertelde. Maar hij wist ook de gevoelige snaar te raken waardoor er veel tranen vloeiden.

Yes!! ik wil zo graag

Ronald wilde heel graag trouwen en gaf zijn Ja-woord te snel nog voordat het hem gevraagd werd door de trouwambtenaar. Dat leverde een grote lachsalvo op onder de gasten.  Met een grote lach op hun gezichten gingen de ringen daarna om de vinger, werd de taart werd aangesneden en getoost. Het was tijd voor een klein feestje. De whisky ging rond en de sigaren werden opgestoken. Het was één gezellige boel op het terras. Daarna werd het tijd voor Ronald en Danine om in boot te stappen.