Trouwfotograaf Tilly Fotografeert in Dokkum - Friesland

Trouwfotograaf Tilly Fotografeert in Dokkum | Friesland

Wat had ik mij verheugd op de bruiloft van Elmer en Romy. Toen ze bij mij aan tafel zaten werd ik enthousiast. Ik probeerde het plaatje in mijn hoofd te krijgen van hun wensen. Er zouden veel gasten zijn en het moest vooral een ontspannen dag worden.  Niet te veel gearrangeerd - wat betreft de foto's dan. Ik kwam er achter dat Romy de regelaar is en niets aan het toeval wil overlaten. Dat was niet helemaal gelukt maar daarover later meer.

Zo reed ik op een zondagochtend in september richting Damwoude. Daar trof ik de bruid in de make-up en werden de laatste voorbereidingen getroffen voordat de jurk aanging. Ik ging nog snel even op zoek naar een plekje om de trouwjurk te fotograferen. Dat was niet zo moeilijk deze keer want ik zag een geweldige mooie moestuin. Als liefhebber van tuinieren kon ik het niet laten om de jurk op te hangen tussen de zonnebloemen en de spruitjes. Toen Romy klaar was vertrok ik gauw naar Dokkum waar de bruidegom al op zijn bruid wachtte.

De eerste ontmoeting in het park van het Bonifatius Kapel

Elmer stond ergens in het park en achter hem kwam Romy aangelopen. Ik had ze beide apart gezien en wachtte vol spanning het moment af waarop Elmer dat klopje op zijn schouder zou krijgen. Hoe zou deze First Look verlopen? Wat een plaatje deze twee samen. Stoer en Romantisch! Een prachtig stel. We maakten aansluitend nog een aantal foto's voordat de gasten kwamen voor de kerkdienst.

Romy had alles tot in de puntjes geregeld maar één dingetjes was ze dan toch vergeten. We waren foto's aan het maken achter de kapel - daar had ze mij over verteld hoe dat eruit moest zien - toen ik haar ineens hoorde roepen naar de ceremoniemeester. "Hey... ik ben mijn beloften vergeten uit te printen. Wil jij dat nog even regelen?" Uiteraard werd dat geregeld en werd het briefje vlak voor het moment aan haar overhandigd. Wat een prachtige kerkdienst daar in de kapel. De zon begon te schijnen - wat voor mij niet persé gemakkelijk was met al die schaduwen - maar wat was het fijn voor het bruidspaar en alle gasten.

Een lange lint van bruiloftgasten

Dat de gasten voor dit bruidspaar heel belangrijk waren bleek wel na de kerkdienst. Er stond een hele lange rij mensen die hen toejuichten en klapten toen ze naar buiten liepen. Er kwam geen einde aan de rij en dat vond ik natuurlijk weer geweldige fotomomenten. Na een lekker stuk taart werd iedereen uitgenodigd om in de Kapel te komen. In de galerijen stonden heel veel tafels gedekt en werd er heerlijk gegeten en gedronken. We maakten nog een paar afsluitende foto's en daarmee was mijn dag ten einde. Daarbinnen in de Bonifatius Kapel werd nog even door gefeest.

Elmer en Romy, wat een prachtige dag heb ik met jullie gehad. Ik wens jullie heel veel geluk, liefde en vooral een gezegend huwelijk toe.